Η πάνω επιφάνεια αδρά επεξεργασμένη. Η λειασμένη κάτω επιφάνεια φέρει δύο οπές στα άκρα (0.06 μ. αριστερά και 0.065 μ. δεξιά).
Στη δεξιά πλευρά, πάνω από τον πρώτο στίχο, έχουν χαραχθεί γράμματα σε μεταγενέστερη φάση.
Tzifopoulos 2007, 1451-1456, αρ. 4.
[Μᾶρ]κον Ἀγρίππαν Λευκίου υἱὸνv [τρὶς] ὕπατον καὶ δημαρχικῆς ἐξουσ-v 3 [ία]ς Λαππαίων ἁ πόλις τὸν ἑατᾶς πάτρωνα.
1-2. Ο Marcus Vipsanius Agrippa ήταν στρατιωτικός και στενός φίλος του Καίσαρα. Η τιμητική επιγραφή αυτή αποτελεί την πρώτη επιγραφική μαρτυρία στην Κρήτη για τον Αγρίππα και πιθανότατα πρέπει να χρονολογηθεί κατά τη διάρκεια του δεύτερου ταξιδιού του στο νησί (17/16-13 π.Χ.). Έλαβε το αξίωμα του υπάτου για τρίτη φορά το 28 π.Χ. και τη δημαρχική εξουσία το 18 π.Χ.
3-4. Η πόλη της Λάππας τον τιμά ως πάτρωνα, τίτλος που συνυπάρχει σε επιγραφές για τον Αγρίππα μαζί με τον τίτλο του ευεργέτη. Οι τίτλοι αυτοί αποτελούν πιθανόν το αρχικό στάδιο στην απόδοση τιμών, αφού απουσιάζουν οι πιο οικείοι τίτλοι, σωτήρ, κτίστης και θεός. Η παρουσία του τιμώμενου δεν ήταν απαραίτητη αλλά δεν αποκλείεται ο Αγρίππας να είχε περάσει από τη Λάππα είτε στο δρόμο του για τη Συρία είτε για να καταγράψει τις αποστάσεις τις οποίες θα χρησιμοποιούσε στον χάρτη του της αυτοκρατορίας. Σε κάθε περίπτωση η τιμητική αυτή επιγραφή δείχνει το ενδιαφέρον του Αυγούστου για τη Λάππα, η οποία μαζί με την Κυδωνία υποστήριξαν τον Οκταβιανό, ο οποίος, σύμφωνα με τον Δίωνα Κάσσιο, με τη σειρά του τις ανακήρυξε ελεύθερες πόλεις.