Τα γράμματα είναι προσεκτικά χαραγμένα και στη επιγραφή (β) σώζονται ίχνη κόκκινου χρώματος από τον επιχρωματισμό τους.
Ed. pr. Le Rider 1966, 258-9, pl. 48,5-6. Πλάτων 1953, 490 (μνεία). BCH 78 (1954) 156. Tzifopoulos 2010, 355-368, αρ. 5, 6.
(α) ['I]εροκλῆςvvvvv vΜενοίτου τοῦ 3 vἸατροκλέους vΣτρατονικεύς, vἡγεμών, πρό- 6 νξενος Συβρι- vντίων καὶ πολ̣ίτης, αὐτὸς καὶ ἔκγονοι.
(β) Ἀρ.[.ca 6-8.Με]- νάν[δρου Στρατο]- 3 νικ[εύς, πρόξε]- νος [καὶ πολίτης] Συ̣[βριτίων, αὐ]- 6 τὸ[ς καὶ ἔκγονοι].
Τα γράμματα με γωνιώδεις ή οριζόντιους ακρέμονες.
α) Τα vacat από τον δεύτερο στίχο και εξής μάλλον οφείλονται σε λάθος υπολογισμό του χαράκτη.
7. πο[λ]ίτης: Le Rider.
β) 1-3. Ἀρ[ιστέας Με]|νάν[δρου Στρατο]|νικ[εύς]: Le Rider.
5-6. Συ̣[βριτίων, αὐ]|τὸ[ς καὶ ἔκγονοι/ἔκγονα/γένος]: Le Rider.
Ψηφίσματα που απονέμουν το δικαίωμα της προξενίας ή/και της πολιτείας. Τα σωζόμενα ψηφίσματα της Συβρίτου ακολουθούν μια συνοπτική μορφή των προξενικών ψηφισμάτων αναφέροντας μόνο τα στοιχεία του τιμώμενου προσώπου (όνομα, πατρώνυμο, τίτλο ή επάγγελμα) και τον τίτλο του προξένου ή/και του πολίτη των Συβριτίων που απονέμεται σ΄ αυτό και στους απογόνους του. Τα προνόμια της προξενίας και της πολιτείας απονέμονταν συχνά για λόγους πολιτικούς ή στρατιωτικούς σε στρατιώτες, στρατιωτικό προσωπικό, πολιτικούς εξόριστους αλλά και ορισμένες φορές για διαφορετικούς λόγους, όπως ως ευχαριστία για τις υπηρεσίες που προσέφερε κάποιος καλλιτέχνης. Τα προξενικά ψηφίσματα της Συβρίτου ήταν χαραγμένα σε μετόπες, που πιθανόν ανήκαν σε δημόσιο κτίριο ή ναό.
Στα συγκεκριμένα ψηφίσματα απονέμεται το προνόμιο της προξενίας και της πολιτείας σε δύο πρόσωπα από τη Στρατονίκεια της Καρίας. Ο Ιεροκλής (Α.1) αναφέρεται ως ἡγεμών, κάτοχος στρατιωτικού αξιώματος (ή ξενολόγος των Πτολεμαίων).